Waarom begin ik hier aan? Waarom nou weer een jongen uitzoeken waar ik zoooo onzeker van wordt.
Mochten we in dit ding hebben gezeten voor de tijd van mobiele telefoons was het simpelweg perfect geweest, want zo is het als we samen zijn. Maar serieus, geen enkel bericht, geen teken van leven? Waarom kun je niet vragen hoe mijn dag was, hoe mijn avond was, hoe mijn wat dan ook was?
Jij zou toch kijken of je nog kon afspreken, 2 dagen geleden een laatste berichtje, ga je uberhaupt nog wat sturen of bloed het hierbij dood?
Ik weet dat ik alles over analyseer, dat die jongen waarschijnlijk niet eens door heeft dat er iets aan de hand is, ik stuur toch immers ook geen bericht? Maar als je iemand leuk vind dan wil je toch wat van diegene horen, dan wil je toch weten wat zij aan het doen is? Dat begrijp ik gewoon niet.
Ja als hij bij me is zegt ie de hele tijd hoe leuk die me vind.
Hij is geen smser zegt ie, maar reageert wel altijd op berichten. Kan ik hem morgen avond een bericht sturen, met de vraag: Vrijdag daten? Of ben ik dan al weer te opdringerig bezig?
ik denk dat je het met
ik denk dat je het met voorstellen van jouw kant alleen maar erger maakt... ik zou even helemaal niets meer laten horen om eerlijk te zijn. Deze jongen vindt jou vast wel leuk, maar is volgens mij afgeschrikt doordat jij er meteen vol in gaat. Daardoor neemt hij dus afstand, en hoe meer jij dan gaat trekken... neem even afstand, als hij jou echt leuk vindt dan komt hij vanzelf en anders is het toch niet de juiste persoon voor jou, en heb je er weer wat van geleerd voor jezelf.
Verder denk ik dat het echt niet aan die jongen ligt maar aan iets in jouzelf. Als het een andere jongen was geweest, was het misschien weer wat anders geweest. Die onzekerheid is iets wat je zelf zult moeten aanpakken, daar kan hij niets aan doen, je kan niet van iemand verwachten dat hij steeds als jij bevestiging nodig hebt, die gaat geven. Je moet eerst zelf sterk staan. Als hij zegt dat hij je leuk vindt, wat is het dan in jou dat je zo heftig reageert als hij even niet smst? Waar komt dat vandaan? En hoe kun je eraan gaan werken dat je daarin zelf stabieler komt te staan? Het is lastig, ik weet er alles van...
@ Petals
Thanks, ik weet ergens ook dat je echt gelijk hebt. Ik wil ook niets laten horen, maar pfff wat moeilijk. Ik kom een leuke vent tegen en wil me er volledig op vast bijten, het slaat nergens op. Ook beredeneer ik altijd vanuit mezelf, als IK iemand leuk vind dan vraag ik dingen, dan wil ik dingen van diegene weten. Dus ik denk dan, oh HIJ doet dat niet, dus hij zal mij wel niet leuk vinden.... Als we bij elkaar zijn is er natuurlijk ook de fysieke reden van elkaar leuk vinden, en dan vraag ik me af, oh oh zal het misschien alleen maar om de lol gaan?
Het ligt ook niet aan de jongen, het ligt aan mezelf, ik ben deze manier van communicatie ook totaaaal niet gewend, ik spreek al mijn vrienden dagelijks, en zeker de jongen die ik leuk vind (normaal gesproken), die totale radiostilte ken ik niet, herken ik niet. Ik loop mezelf gewoon te mindfucken. Een vriend van me zei gister al; waarschijnlijk weet hij niet eens dat er een issue is....
@Carrie07
Ik denk dat ik hem nu even de moeite zou laten doen. Laat hem nu maar eens komen. Ok, dat je geen smser bent is 1 ding, maar niet de hele wereld draait om het feit dat jij geen initiatieven neemt en ik neem aan dat als hij iets wil dat hij er heus wel moeite voor doet. Niet alles komt immers zomaar aanwaaien in deze wereld.
Als ik jou was zou ik dus lekker even de bal bij hem laten liggen en hem eens even moeite laten doen!
@Lovertje85
Klopt, dat moet ik doen... Alleen is het ZOOOOO moeilijk . Als ik erover terug denk heeft hij nog nooit iniatief genomen, alleen een keer na 2 dagen geen contact gestuurd: Zie ik je zondag nog?
Dat is het enige iniatief dat hij genomen heeft, als je het al zo kan noemen... Daarom ben ik een beetje bang dat er echt niets gaat komen...
@Carrie07
Als je niks hoort weet je ook genoeg lijkt me!
@Carrie
Ik zou even niets van me laten horen. Ik denk dat hij jou wel leuk vind, maar dat je iets te snel wilt gaan. Laat het even van zijn initiatief afhangen. Als hij helemaal niets meer van zich laat horen, weet je direct waar je aan toe bent. Maar wie weet verrast hij je wel door wel iets te sturen. Geef hem ook even de kans!
@Bridget
Ik hoop op die verrassing, iedere keer dat ik iets wil sturen moet ik maar afleiding zoeken en even tot 10 tellen, nadenken over alle redenen waarom ik beter niets kan sturen. En dan hopen dat het toch nog komt.
Never chase affection right
just go with the flow
Meid doe je ding,gedraag je zoals je wilt en zoals jij voelt dat het goed is.
Ik hou niet van (playing hard to get) spelletjes spelen.
Als je bij alles je moet gaan afvragen of je hem niet smoort, stalkt of lastigvalt, dan kun je gewoonweg niet jezelf zijn
in dit contact. Zo ben jij gewoon, en dat mag. Al je hem daarmee wegjaagt, omdat hij je dan te desperado vindt dan is hij het niet voor je. Wees je authentieke zelf.
Vertel hem desnoods je onzekerheden en kijk hoe hij reageert.
Een man die echt iets voor je voelt, gaat gewoon relaxt mee in het contact zoeken van jou.
Heerlijk toch die aandacht van je meisje?
@Carrie
Hoe lang date je eigenlijk al met hem?
@Claire93
Maand ongeveer, iets langer.... Eerste keer dat ik meer dan 4 dates heb met dezelfde persoon na mijn relatie van 4 jaar... En daarvoor had ik er aansluitend een van 3 jaar... M.a.w. ik ben sinds mijn 17e geen vrijgezel meer geweest en weet dus niet heel goed hoe het werkt.
@Carrie
Haha ja dat herken ik wel ja! Vreselijk lastig en irritant soms. Maar een maand is in principe nog niet zo lang joh, in de zin van, dat hij niets stuurt hoeft nu nog niet te betekenen dat hij je niet leuk vind of geen iniatief wilt nemen. En sommige mannen zijn eenmaal zo.
Dus zou me daar nog geen zorgen over maken. Tenzij hij (stel) over een half jaar, en jullie zitten nog steeds in die datingsfase en hij smst nooit (zulke ken ik ook helaas..) dan kun je daar je conclusies uitrekken. Ofwel; zulke zou ik lekker laten lopen zeg maar.
Maar voor nu is dat nog niet aan de orde, ik zou je vooral relaxed opstellen en gewoon uitvinden of hij iets voor je is. De bal ook eens bij hem leggen en kijken hoe dat loopt.
En daarnaast; ga jezelf niet anders voordoen dan je bent, dat is alles behalve prettig en geen enkele man is het waard om jezelf zo te forceren (maar dat is mijn mening). En ik denk dat als jij jezelf niet kunt zijn of overal op moet gaan letten of je niet te opdringerig bent, of te afstandelijk of dit of dat.. dan word het net een kat en muis spelletje. En dat wil je zelf ook niet lijkt me? Dus probeer wel gewoon jezelf te zijn. En als hij bijv. afknapt omdat jij eens in de 2 dagen een berichtje stuurt of wat dan ook, weet je ook gelijk waar je aan toe bent.
@Claire93
Nou, de wonderen zijn de wereld niet uit... Hij heeft een berichtje gestuurd. Met de vraag of we nog iets leuks gingen doen? Ik stelde zondag voor, hij zei prima, maar ik kan ook donderdag, vrijdag of zaterdag, dan zien we elkaar eerder zei hij. Helemaal blij ben ik natuurlijk maar heb terug gestuurd: Vrijdag is ook goed . Dus nu afgesproken aanstaande vrijdag, ik moet nu maar even mijn ease gaan zoeken, en gewoon een beetje rustig aan doen in mijn hoofd. Inderdaad we kennen elkaar nog maar kort, maar ik hoop al op zoveeel....
Fijn!
leukleukleuk!!
@Carrie: Patronen
Ok. Er is nu een nieuwe date gepland en/of gekomen. Voelt goed, omdat je je momenteel waarschijnlijk bevestigd voelt in de behoefte ‘dat hij je wil zien, dus leuk genoeg vindt’. Hij ziet je, hij is geïnteresseerd en handelt hiernaar. Daarmee kunnen de zorgen die je allereerst over dit contact en je eigen gedrag had, weer naar de achterbank zijn gedreven. Logisch. Waar je je druk om maakte, lijkt haast onbenullig nu hij het contact of een date heeft geïnitieerd.
Ik gun je uiteraard een super avond. Wat ik je echter nog meer gun is dat je de periode die gaat volgen na deze date, met luchtigheid en relativering tegemoet zal kunnen treden. Dat je het niet weer naar jezelf toetrekt en hem, in jouw behoefte naar erkenning en bevestiging van hem, zodanig ‘vastzet’ dat hij zich uit deze greep die je op hem uitoefent probeert los te rukken. Hij zal, gebaseerd op de info die hij over zichzelf losliet, waarschijnlijk nog steeds ‘geen planner zijn’, en hij zal hoogstwaarschijnlijk nog steeds op dezelfde wijze met ‘berichtjes sturen’ omgaan.
Toen hij je eerder vertelde ‘geen planner’ te zijn, leek je zijn keuzevrijheid ‘weg te kapen’ door het negatief automatisch op jezelf te betrekken en hem op dat moment een bevestiging over jou af te dwingen. Bijna zoiets als: “als hij ‘ja’ zegt tegen activiteiten of plannen in zijn eigen leven, zegt hij automatisch dus ‘nee’ tegen Carrie’.
Terwijl, die twee zijn niet automatisch gekoppeld. Begrijp je een beetje wat ik hiermee bedoel te zeggen?
“Zondag ochtend stuur ik een sms: Wanneer zie ik je deze week? En ik krijg terug: moet ik op terug komen, ben niet zo een planner. Dus ik stuur: eh ok, als je niet wil komen zeg het dan gewoon. Krijg ik terug; meen je dit? Dus ik stuur: ja…”
Je zal het wellicht niet zo bedoeld hebben of zelfs wellicht niet bewust van zijn, maar bovenstaande bekeken, lijk je hem emotioneel te manipuleren. Plotseling zag hij zijn antwoord, dat niet meer was dan een “hey, kan ik nog niks over zeggen nu, maar je hoort het nog”, uit elkaar getrokken, gewogen, opgeteld, afgeteld en met veel (negatief) gewicht (over Carrie) naar hem terug gegooid worden. De jongen weet niet wat hem gebeurde (“meen je dit?”). Ik hoor hem denken: hij had het alleen over zichzelf, nergens over jou.
Misschien kan het je helpen, door dát wat hij tegen jou zegt, vooral bij hém te laten. Maak er niet meer van. Probeer te bewaken om in zijn woorden allerlei onderliggende verborgen boodschappen te horen, die negatief over jou gaan – of zou gaan. Relativeer het. ‘Geen planner zijn’ betekent niet ‘dat hij bij jou geen planner kan zijn, 'omdat' er mogelijk ‘iets met/aan jou is dat hij niet wil zeggen’. Bekijk het in een groter geheel: ‘geen planner zijn’, betekent niets meer dan dat hij zijn eigen leven dus op die manier vorm wenst te geven. Een go-with-the-flow’er. Zegt alleen iets over hem en zijn leven. Niets over jou.
Hetzelfde zag ik je bij dit fragmentje doen:
“Zaterdag was hij uit in Utrecht, zelf woont hij daar niet dus ik had aangeboden dat hij bij mij kon slapen. Krijg alleen ’s nachts een heel droog smsje: Ik slaap denk ik gewoon lekker thuis. Ik nog een aantal overtuigingspogingen (wrong!) maar nee hij ging thuis slapen – en dus bijna 70 euro betalen voor een taxi. Dat voelde toch wel enigszins als een afwijzing.”
Hoe komt het dat je dit als een afwijzing naar jou ervaart? Ik neem waar/lees: Jongen gaat uit in de stad waar jij toevallig woont, jij biedt hem een slaapplekje bij jou aan, jongen besluit om toch ‘lekker thuis te gaan slapen’.
Wat ik hier denk te zien gebeuren, is dat je aan zijn ‘vrije keuze’ om te slapen waar hij dan ook zou wensen, automatisch de conclusie vastkoppelt: “als hij niet bij mij besluit te slapen, dus ‘ja’ tegen zijn eigen huis zegt, dan zegt hij dus ‘nee’ tegen Carrie.”
Je lijkt te conclusie te trekken: ‘er is dus ‘iets met Carrie’ of ‘aan Carrie’, waardoor hij hier niet wil slapen.”
Hoe komt het dat je deze, nog altijd allereerst twee totaal losstaande aspecten, aan elkaar relateert? Waarom zie/hoor je daar een verscholen boodschap in, die je koppelt aan jouw eventuele ‘niet voldoen’? Ik kan mij bijvoorbeeld voorstellen dat als je uitgaat, wellicht gaat drinken, lekker los gaat, het niet echt een moment is om aan het eind van die avond bij iemand te gaan binnenvallen die je eigenlijk nog niet echt kent. Vind ik zelf heel aannemelijk. Helpt ook relativeren, waardoor je het niet op jezelf gaat betrekken.
Soms is de ‘staat’ waarin je wellicht aan het eind van zo’n avond bent, niet echt reclame voor jezelf. Maar zelfs, stel, als hij niet zou drinken: waarom respecteer je zijn vrije keuze niet om ‘gewoon, aan het einde van die avond, lekker thuis in z’n eigen bed te slapen’? Iemand kan de voorkeur hebben om ‘thuis te willen slapen’, zonder dat dit ook maar iets zegt over ‘die ander’. Ik slaap zelf ook het liefste in m’n eigen bed, in mijn eigen huis. Mijn eigen ritme, routines. Ik denk dat je zijn besluit moet losstrippen van welke betekenis dan ook die in het nadeel is van jezelf.
En over die 70 euro taxigeld: zou je je gewaardeerd voelen, als je zou weten dat iemand alleen maar bij jou slaapt, omdat het hem dan 70 euro zou besparen? Ik denk dat je ook die kosten moet loskoppelen van de hele situatie. En zeker van jou, persoonlijk.
Gelukkig lijk je je gedrag en patroon zelf al te doorzien. Dat het ook, voor die ander, erg beklemmend is wanneer er in de uitspraken die hij doet, de antwoorden die hij geeft, constant door jou een dubbele bodem of verborgen boodschap gehoord wordt.
“Maar als je iemand leuk vind dan wil je toch wat van diegene horen, dan wil je toch weten wat zij aan het doen is? Dat begrijp ik gewoon niet.”
Het is wellicht moeilijk te begrijpen, omdat je zélf niet zo in elkaar steekt. Je benadert het dus vanuit je eigen referentiekader. Als jij bijvoorbeeld de behoefte voelt, om te weten wat die ander aan het doen is en dit ook meteen de ether instuurt, wil dat nog niet zeggen dat dit voor die ander ook zo werkt – en dat, als die behoefte anders in elkaar steekt, dit dan weer automatisch betekent dat ‘jij niet leuk (genoeg) gevonden wordt’.
Ik zelf ben bijvoorbeeld een grillige ‘whatsapper’. Soms ‘vergeet’ ik gewoon direct terug te berichten en soms neem ik even de tijd om op een vraag of opmerking te antwoorden. Mensen die mij kennen weten dat ik zo gewired ben. Iets met 'brein stormen' en 'geen planner zijn'.
Los van dat, zijn er diverse manieren om je ten opzichte van iemand anders te uiten. Sommige mensen dragen hun telefoon bij zich als een zuurstoffles, zijn meteen alert bij elke piep of ring die het apparaat geeft en duiken er meteen in – en dan heb je er personen bij die bijvoorbeeld vaak zijn afgeleid, druk zijn, in hyperfocus zitten, berichten lezen maar op het moment dat deze binnenkomen daar niet meteen op kunnen of willen reageren en daar dan pas later op terug komen.
Iets van 'hun' – niet van jou.
Ik denk dat het in deze zaak is, om bij jezelf na te gaan hoeveel ‘last’ je er zelf van ondervindt, als deze behoeftes niet gelijkgestemd zijn. Je kunt iemand namelijk niet afdwingen om jou berichtjes te gaan sturen die ervoor zorgen dat jij je gehoord, gezien en bevestigd voelt. Dan is het denk ik de vraag, voor jou: ben ik in staat om dit gedrag te relativeren en niet naar mezelf toe te trekken? Of ondervind ik er zodanig veel last van dat het mij in mijn eigen functioneren belemmert? Wat soms wel kan helpen, is om door middel van humor iemand te ‘prikkelen’. Humor houdt het licht, relativeert en soms kan dat iemand zodanig kietelen dat je diegene uitdaagt om te reageren. Maar nog steeds: de wijze waarop iemand zich wil of kan uiten, valt niet aan te tornen.
Tot slot nog iets, wat misschien ook interessant is om over na te denken:
Ik lees hier en daar de troostende woorden ‘een man die echt iets voor je voelt, gaat gewoon relaxt mee in het contact zoeken van jou.’ Of: “doe je ding, gedraag je zoals je wilt en zoals jij voelt dat het goed is.”
In de kern, kloppen deze dingen allemaal wel. Je ‘anders voordoen’ dan je ‘werkelijk bent’, is niet wenselijk omdat je dan tegen je persoonlijke natuur in zou gaan. Omdat je dan de persoon die je wezenlijk bént, zou gaan verloochenen.
Maar ik denk dat we vooral niet moeten vergeten, dat dit gedrag dat jij vertoont, of waar je spijtig genoeg door die lastige onzekerheden waar je mee kampt, steeds in vervalt – dat is aangeleerd. Geconditioneerd gedrag. Je kunt je afvragen, of jij dat wérkelijk bent. Ik geloof het niet, ik denk dat de ‘echte Carrie’ daar onder verborgen zit. Het gedrag dat je vertoont is een mechanisme (geworden), ter bescherming van jezelf. Dát wat je probeert te beschermen, is de wérkelijke Carrie. Jou dus aanraden ‘om vooral ‘jezelf te blijven’, lijkt me in deze dan ook een beetje tricky.
Stellen dat ‘De Ware’ in staat zal zijn om dwars door patronen heen te kijken, zich niet laat weerhouden door ‘lastig’ of ‘verwarrend’ gedrag en zich hier ook niet beklemd of geclaimd door zal voelen, is mogelijk iets te makkelijk gezegd wanneer jij een gedrag vertoont, die feitelijk alleen maar een verkeerde beeldvorming wekt over wie je wezenlijk bent -- en dat waar je zoveel behoefte aan hebt.
Ik geloof, dat als het je zou lukken om meer controle te krijgen over je gedachtenpatronen die worden aangewakkerd door je onzekerheid en bevestigingshonger, en je dit patroon dus steeds beter leert bewaken en zelfs pareren, je dus op dit soort momenten een andere Carrie kunt en zult zijn. Waarschijnlijk dichter bij de persoon die Carrie werkelijk is.
Want wat er nu, door deze jongen, vermoedelijk wordt/werd waargenomen is ‘claim’-gedrag. Dat is wat wordt ervaren – en dus daar wordt op gehandeld. Iemand maakt op dat punt al vrij snel de beslissing ‘vind ik dit prettig of niet? Heb ik hier zin in of niet?’. Zeker in de fase, waar je elkaar alleen nog maar aan het aftasten en ontdekken bent, kunnen dit echte dooddoeners zijn. Niet per definitie natuurlijk, maar kan.
Wat, ondanks dat het begrijpelijk is, wel doodzonde is omdat Carrie uiteraard meer is dan dit patroon waar zij in vervalt