Houdt de zoektocht naar de ware ooit op?
De zoektocht naar ware liefde? Iemand die me wil om wie ik ben? Houdt het vasthouden aan hoop ooit op? Het loslaten van het verleden? Niet meer terugvallen in die oude valkuilen waarbij de wonden weer langzaam worden opengereten...
Weer een jaar voorbij. Een jaar waarin ik mezelf hrb voorgenomen om aan mezelf te werken. Om niet meer dezelfde fouten te maken als in het verleden. Een jaar waarin ik me op mezelf wilde focussen... Totdat hij voorbij kwam...
Al vanaf juni whatsapp contact en vanaf september langzaam aan het daten. Geprobeerd me open te stellen en mijn best te doen. Mijn hart langzaam weer laten wennen aan de liefde. Rustig aan zodat ik het tijdkon geven. En nu aan het einde van weer een jaar is het tijd om de balans op te maken. Het voelt niet goed.mijn angsten en onzekerheden spelen weer op... Mijn hoofd maakt weer overuren. Alles analyseer ik. En om mijn patronen te doorbreken heb ik hem om duidelijkheid gevraagd. Gezegd dat ik wil weten waar ik aan toe ben... Uren met mijn vriendin gebeld - die overigens denkt dat het toch tijd is voor een therapeut- en hem deadlines in mijn hoofd gegeven.
Wat als hij niet zou reageren? Dan zou ik iig duidelijkheid hebben.
Wat als hij zou zeggen geen relatie te willen? Duidelijkheid.
Wat als hij zou zeggen er niet aan toe te zijn? Duidelijkheid.
Wat als hij zou zeggen me leuk te vinden? Duidelijkheid.
Maar nee, hij reageert met een verhaal over wat hij gedaan heeft de laatste dagen en dat hij weinig liet horen omdat hij zijn telefoon weinig had gekeken ( wat aan zijn laatst gezien op whatsapp redelijk lijkt te kloppen) maar wat moet ik hiermee? Want hij geeft me nog steeds geen duidelijkheid...
En dus:
Is hij te laf om het gewoon te zeggen?
Weet hij niet zo goed hoe te reageren?
Snapt hij het niet?
Neemt hij het niet serieus?
Ik weet het niet. En ik durf ook niet verder te vragen want iets in mij wil dit niet stoppen. Wil niet degene zijn die het verpest. Maar wil ook niet afgewezen worden..
Wat moet ik doen? Iig maar wat afstand nemen. Als hij het wil stuurt hij vanzelf wel iets toch? Maar als hij dat niet wil dan had hij het kunnen stoppen door 1 van bovenstaande excuusjes te gebruiken.
Ik weet het gewoon niet meer... Ik heb mijn best gedaan en heb geprobeerd duidelijkheid te krijgen... Houdt het dan ooit op om telkens zo wanhopig met iemand bezig te zijn? Waarom geef ik het niet wat meer tijd? Waarom over analyseer ik alles? Waarom laat ik het niet op zijn beloop?
Juist! Omdat ik nooit meer een gebroken hart wil!omdat ik mezelf probeer te beschermen!
Wat moet ik nu doen? Wat denken jullie?
@ Isabella86
Waarom zoeken naar de ware, waarom vasthouden aan hoop?
Misschien zijn juist deze twee wel de valkuil voor jou?
Het lijkt erop dat je vatbaar bent voor datgene waaraan je werkt, dus is misschien eraan werken niet de oplossing is, misschien is het ermee werken een betere optie.
Laat het je overkomen, en kijk vanuit die invalshoek naar de punten die jou persoonlijk raken, en ik zeg kijken, waarnemen, aftasten, maar laat het analyseren achterwege…
Het overdenken van zaken maakt het soms moeilijker.
En dus: laat de hoop los, laat het verlangen los, kijk en voel je eigen onzekerheden, je angst tot afwijzing, en laat de vraagstukken over zijn motivatie bij hem liggen, daar waar ze thuis horen.
Je schrijft het al, ik wil niet meer wanhopig met een ander bezig zijn, dat ligt in jezelf besloten, jij bent de enige die er iets mee kan doen, en dat begint bij onafhankelijk worden van andermans meningen en intenties.
En, bescherming in de liefde betekend eigenlijk dat je niet meer open kan staan voor die liefde, alleen als je voldoende van jezelf houd, ben je sterk genoeg om de risico’s aan te gaan.
Misschien wat kort door de bocht, ik wens echter dat je een beetje door de woorden kan heen lezen.
En anders, vragen staat vrij.
Sterkte, groet
Jester.
@jester
Bedankt voor je reactie! Ik denk wel dat ik hem begrijp... Ik moet de dingen loslaten om verder te komen en me niet vastklampen aan datgene wat ik zelf zo graag wil veranderen want het gaat alleen maar tegen me werken, doordat ik er zo op gefocust ben.
Mooi en waar. Alleen hoe laat je de dingen los?
Jij schrijft dat dat in mezelf besloten ligt maar ik zit hier al een hele tijd (sinds 2011) en tot nu toe lukt het me niet...
Mensen zeggen ach joh je bent nog zo jong, maak je niet druk en er komt nog wel iemand... Maar elke -voor mij-negatieve ervaring zorgt ervoor dat mijn vertrouwen nog minder wordt en mijn eigenwaarde er ook niet echt beter op wordt. Dit keer heb ik het anders aangepakt en geprobeerd om de dingen anders aan te pakken. Ik vind hem leuk en het zou fijn zijn als dat wederzijds is. Ik kan niet voor hem denken (al doe ik dat dus non stop, i know) maar moet het loslaten...
En als ik het loslaat laat ik hem ook los. En misschien is dat wel beter, maar hoe dan? Hoe zorg ik dat dit kapotte stukje in mijn hersenen weer eens gemaakt wordt?
@ Isabella
Je begrijpt inderdaad de invalshoek, het heeft te maken met het (durven) en kunnen loslaten van verlangens.
Gelukkig kun je namelijk niet worden, je kan het wel zijn, het heeft eigenlijk niets met een zoektocht te maken, maar met acceptatie.
Het heeft ook niet echt iets te maken met tijd, (het proces van het ‘zoeken’ naar het geen je wilt veranderen kost tijd, maar de verandering kun je ieder moment van de dag waarmaken, door in het moment te zijn en te blijven, ieder moment weer, met andere woorden, het waarnemen van je gedachtes, niet het werken en zoeken)
Ga er eens voor zitten, en schrijf op wat je nu zo graag wilt veranderen.
Wil je veranderen omdat je niet tevreden bent over jezelf, over je leefsituatie enz.
Loslaten is: acceptatie van, waar je nu bent, wat je nu doet, hoe jij je nu voelt, hier, op dit moment.
De focus die je legt in het willen veranderen heeft niets te maken met het huidige moment, maar met iets in de (nabije of verre) toekomst.
Hier is op zich niets mis mee, zolang je het niet doet ten koste van daar waar je bent, hier, in dit moment, vraag jezelf eens waar je nu bent?
Daar is ook waar het antwoord ligt.
Het loslaten heeft te maken met een toekomstbeeld, en de toekomst is continue in beweging, dus daar hebben we niet echt invloed op, niet in earth moving hoeveelheden. (je kan bijvoorbeeld nadenken over de boodschappen die je morgen gaat doen, maar, je bent daar niet, dus het ‘druk’ maken of er wel of geen brood is, is pointless)
Het loslaten heeft ook te maken met nadenken (lees: vasthouden) aan het verleden, terwijl daar niets meer te veranderen is, je kan er alleen maar naar kijken.
Wat er in jezelf besloten ligt zijn je patronen, je cirkeltje waarin je blijft rondrennen, (als een hamstertje in het radje) je denken zit vast in een loop.
(Ieder antwoord geeft weer nieuwe vragen, en dus kom je iedere keer weer op hetzelfde punt uit, het wat als en waarom punt, noem ik het maar even)
Je veranderde aanpak werkt dus niet, je maakt dezelfde ‘fouten’ weer?
Stop met aanpakken, begin met kijken, waarnemen…
Maak je geen zorgen, er is niets kapot in jou, het is je verstand wat er voor zorgt dat je niet verder komt, je denkpatroon blijft hetzelfde, ondanks dat je op een andere manier denkt, het is niet wie je bent dat het niet lukt, maar wat je denkt.
Je patroon, is de eeuwige analyse, die blijkt niet te werken, laat het denken los, als mogelijke oplossing, maar zie je gedachtes, als bootjes in een vijvertje die voorbij komen drijven.
Met andere woorden, wees niet je gedachtes, maar word waarnemer van je denken.
Niet werken, maar kijken, volgens mij zit daar de (mogelijke) oplossing in besloten.
Misschien dat je mijn stukjes:
http://ldvd.nl/verwerking-groei-en-het-proces%E2%80%A6
http://ldvd.nl/liefdesverdriet-26
nog eens rustig door kan lezen, misschien dat je daar wel wat handvaten vindt die jij kan gebruiken
Misschien (opnieuw) wat vaag, maar het is voor mij wat lastig om het te schrijven terwijl ik nadenk, de woorden vloeien vanuit het niet denken, dus ik hoop dat het nu iets duidelijker is?
Sterkte en groet
Jester.