Voorbij.

afbeelding van Diego

Nu ruim anderhalve week geleden heeft mijn vriendin, waarmee ik ruim twee jaar een relatie had het uitgemaakt. Vorige maand kreeg ik - als cadeautje voor ons tweejarig samenzijn - nog een roman van haar met een lief tekstje erin dat ze zo blij was dat ik al twee jaar in haar leven was en nog geen maand later wandelt ze mijn leven uit. Voor mij kwam het zo goed als uit de lucht vallen, aanvankelijk wilde ze een week afstand nemen, naar eigen zeggen omdat onze relatie zo vanzelfsprekend werd voor haar en dat ze wilde zien hoe het zou zijn als het allemaal níet meer zo vanzelfsprekend was. Ik vond het niet nodig, maar gunde haar die ruimte. Drie dagen later belt ze huilend op dat ze het niet meer ziet zitten en de rest is geschiedenis.

Een eenduidig antwoord waarom het mis is gegaan kan ik niet geven, maar ik wil het wel proberen uit te leggen. Leuke en vertrouwde momenten werden afgewisseld met boosheid en teleurstellingen, zoals het waarschijnlijk in iedere relatie gaat, maar steeds vaker begonnen vanzelfsprekendheden in onze relatie haar tegen te staan. En dan gebeurt er op een gegeven moment iets dat de laatste druppel is en dan gaat de knop om. Ik heb het hier erg moeilijk mee, enerzijds omdat zij de eerste vrouw was, waarbij ik écht het idee had dat wij wel samen verder hadden kunnen gaan en anderzijds omdat ik inderdaad inzie bepaalde onhebbelijkheden te bezitten die ik moeilijk kan veranderen, of niet heb wíllen veranderen.

Iets anders dat me hard geraakt heeft, is dat in al mijn serieuze relaties tot nu toe (dit was de derde) vergelijkbare patronen te ontdekken zijn waar ik iedere keer weer tegenaan loop. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg moeilijk om een geliefde in mijn eigen ruimte te dulden, ik richt mijn aandacht en energie dan vrijwel volledig op deze persoon en vind het moeilijk om gewoon mijn eigen dingen te kunnen doen. Omdat deze houding zoveel energie kost, komt er voor mij vrij snel een moment dat ik weer liever alleen wil zijn, zodat ik mijn eigen ding kan doen, zonder met iemand rekening te hoeven houden. Het helpt ook niet echt dat ik in een éénkamerappartementje woon, maar groter gaan wonen zou volgens mij alleen de symptomen opheffen en niet het daadwerkelijke probleem.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor het samen slapen, ik werk drie dagen per week en daarnaast volg ik nog een intensieve studie aan de kunstacademie, mijn leven is op zichzelf dus al vrij druk. De dagen dat ik vrij ben van werk hoef ik niet zo vroeg op te staan en ik hou ervan om de avond daarvoor langer op te blijven, omdat ik dan nog wat kan werken, of een film kijken of iets anders wil doen. Die avonden slaap ik liever niet samen, omdat ik dan rekening moet houden met haar slaappatroon en me dus ook weer beperkt voel.

Misschien komt het er samengevat op neer dat ik teveel relationele dingen als een verplichting zie, zodat ik er niet echt van kan genieten. Dit terwijl het echt ontzettend leuk is/was om dingen met mijn ex te ondernemen, maar toch kan ik me niet losmaken van deze gedachtes. Onder andere door deze houding heb ik mijn ex weggeduwd, dus ik kan het haar absoluut niet kwalijk nemen dat zij het niet meer ziet zitten. Ik ben er echt ontzettend kapot van, maar probeer mezelf niet alles aan te rekenen, het is gegaan zoals het gegaan is en het inzicht schijnt meestal pas te komen als het al te laat is. Het zou makkelijk zijn om te zeggen dat ik misschien nog niet aan een relatie toeben (ik ben 31), toen ik nog in de relatie zat heb ik me dat ook wel 'ns hardop afgevraagd, maar nu het voorbij is blijft er slechts ontzettend veel pijn en een groot, gapend gat over. Het gras lijkt dus altijd groener aan de overkant, maar ik weet me geen raad meer met mezelf.

Langzaam maar zeker begint het besef door te dringen dat ik iets aan die houding zal moeten veranderen, wil ik in de toekomst niet weer tegen dezelfde problemen aanlopen. Alleen weet ik niet zo goed hoe ik dat moet aanpakken. Sommige mensen zeggen dat je bent zoals je bent en dat ik dan misschien nog niet de juiste ben tegengekomen, maar het stoort mezelf ook dat ik niet gewoon mezelf kan zijn als de ander erbij is en tevreden kan zijn.

Terug naar het verhaal, de eerste klap heb ik overleefd, maar ik verkeer momenteel in de fase dat ik nog hoop wil houden dat het weer goedkomt, al weet ik rationeel gezien dat ik daarmee niet voor mezelf kies en later waarschijnlijk nóg een klap krijg te verwerken als ik erachter kom dat het écht niet meer goed gaat komen. Of erger nog, dat ze een andere vriend heeft. Ik vind het heel moeilijk om te accepteren en het doet gigantisch veel pijn, óók om te beseffen dat ik blijkbaar verschillende signalen gemist heb.
In eerste instantie heb ik geprobeerd haar duidelijk te maken dat ik het vertrouwen wilde houden dat het weer goed zou kunnen komen tussen ons en dat ik daar ook aan wil werken. Ik heb haar zelfs voorgesteld om met z'n tweeën een weekendje weg te gaan en dan alles uit te praten, maar zij wil nu afstand nemen, omdat ze nog te emotioneel en verward is. Ook heel begrijpelijk, dus we hebben geen contact, afgezien van een sms-je van haar om te vragen hoe het ging en een kaartje van mij (en een paar zakjes Brinta) in haar brievenbus, om te laten weten dat ik eraan dacht dat ze haar verstandskiezen had laten trekken. Ja, je probeert iets. Ik ben heel onrustig door het gebrek aan contact, wil weten wat er in haar omgaat, of er iets verandert. Helaas allemaal tegen beter weten in, omdat er waarschijnlijk niets meer gaat veranderen, dat ik het moet proberen los te laten en dat het zo moet zijn. Die machteloosheid is gigantisch frustrerend, maar ik zal de pijn gewoon moeten voelen. Ik ga er vanuit dat ze over een tijdje contact opneemt en dat we dan de laatste plichtplegingen gaan afhandelen, sleutels teruggeven et cetera. Ik moet er nog niet aan denken.

Als mensen tips of opmerkingen hebben, dan hoor ik ze heel graag!

Groetjes Diëgo

afbeelding van Steef71

helaas geen tips

Hoi Diego,

de oorzaak die het einde van jouw relatie betekende, meen ik te herkennen. Je weet het overigens wel goed te benoemen. Maar dat levert je nog geen begrip op bij een vriendin. Je voelt wel dat je niet helemaal "normaal" bent, en dat compenseer je dan met dingen waar je vriendin niet op zit te wachten.
Je leeft waarschijnlijk ook in (zelfbedachte?) structuren. Daar ontleen je zekerheid aan, maar evenzovaak zitten ze je dwars. En dan vooral in relatie tot andere mensen. Klopt dit een beetje ?
Je voelt zelf wel aan of een ultieme verzoeningspoging zin heeft, maar de kans bestaat dat je daarbij in je wanhoop beloftes doet niet je niet (lang) waar kan maken. Mij is het in ieder geval (nog) niet gelukt.
Sterkte!

afbeelding van Diego

Goed punt.

Hoi Steef,

Je zit met je vermoedens wel aardig in de buurt. Als ik van tevoren bedenk dat ik die avond iets voor mezelf wil doen, dan kan ik nog wel 'ns moeilijk doen als die plannen opeens gewijzigd worden, omdat mijn ex iets wilde afspreken bijvoorbeeld. Het lijkt wel alsof ik voortdurend een bepaalde controle wil behouden en in paniek raak op het moment dat ik deze controle lijk te verliezen, met als gevolg dat ik mijn kont tegen de krib gooi. Deze structuren helpen me niet echt verder, omdat het gewoon niet mogelijk (en zelfs onwenselijk) is om alles onder controle te houden. Ik denk dat ik gewoon bang ben de controle over m'n eigen leven te verliezen, dat iemand anders voor mij bepaalt wat ik wel en niet moet doen. Eén en ander kan ermee te maken hebben dat ik een autoritaire moeder en (oudere) zus heb, dat ik ergens op een moment in de tijd voor mezelf bedacht heb niet meer door iemand onder de duim te willen worden gehouden. Het is maar een idee. Het opmerkelijke is trouwens dat ik - nu ik weer single ben - er veel minder moeite mee heb om los te breken van deze structuren, ik maak makkelijk spontane afspraken. Natuurlijk heb ik momenteel veel behoefte aan contact met de mensen om me heen, maar toch gaat het doen van spontane dingen of afspraken me makkelijker af. Al zijn gewone vrienden en kennissen voor mij niet vergelijkbaar met je vriendin, die vrienden gaan op een gegeven moment wel weer weg, terwijl je relatie (mijns inziens) veel meer aanspraak kan en mag maken op je gezelschap, wat voor mij dus ook weer beperkingen kan opleveren. Als ik het zo opschrijf besef ik zelf óók dat het raar klinkt, maar toch ervaar ik het zo.

In een ultieme verzoeningspoging beloftes maken die ik niet kan nakomen klinkt ook bekend, tenslotte is het belangrijkste dat ik op dit moment zou willen de relatie herstellen. Ik besef dat dit egoïstisch is, maar het heeft ook veel met angst te maken. Echter, de kans is natuurlijk aanwezig dat die oude patronen zich opnieuw aandienen, als we weer in wat rustiger vaarwater terecht zouden zijn gekomen. Dus ik zie ook in dat ik er op de lange duur meer aan heb om deze problemen aan te pakken, los van de relatie. Momenteel is mijn gevoel hierover ook behoorlijk ambigu, omdat in mijn achterhoofd blijft rondspoken dat ik deze problemen óók wil aanpakken in de hoop haar mijn goede wil te tonen en haar daarmee terug te kunnen winnen, maar het mag voor zich spreken dat dit geen goed uitgangspunt is om hiermee aan de slag te gaan. In die zin helpt het ook niet echt dat mijn ex het aanmoedigt dat ik mijn verdriet aangrijp om er iets van te leren en dat relaties bedoeld zijn om van te leren en te groeien. Op deze manier plaatst zij me in een slachtofferrol die ik tegenover haar eigenlijk niet wil vervullen.

De tijd zal het moeten leren, bedankt voor je reactie!

afbeelding van Steef71

niet vergeten!

Je vriendin heeft het initiatief genomen om ermee te stoppen.
Waarschijnlijk is ze dus ook paar stappen verder dan jij nu bent. Ook al komt het weer goed tussen jullie, dan zal er toch een moment komen dat je je veilig genoeg waant om je verloren terrein terug te claimen. Tenzij je jezelf fundamenteel anders op kan stellen, en niet alleen gedreven door verlatingsangst.

afbeelding van Diego

Tsja...

Ha, ik had je reactie zelf kunnen schrijven, zo bekend klinkt het, tot aan de overduidelijke gevoelens (en expressie daarvan) van liefde voor mijn (ex-)vriendin. Dat is ook het dubbelzinnige aan de hele situatie, uit mijn gedrag spreekt hoogstwaarschijnlijk de onbewuste wens dat ik niet meer samen wil zijn met de persoon in kwestie, maar dat is dus helemaal niet het geval. Misschien wil ik dan wel eigenschappen proberen te veranderen die niet te veranderen zíjn. In dat geval lijkt het me verstandig om in eerste instantie uit te zoeken waar die (verdedigings)mechanismes vandaan komen. Die komen namelijk niet uit de lucht vallen. Ik ben al 'ns naar een psycholoog gegaan om deze problemen te bespreken, maar daar is verder niets concreets uitgekomen, omdat het gesprek al snel leidde naar de relatie met mijn familie. Tsja. Ik ga het nog een keer proberen, baat het niet... Ik kan op dit moment niet accepteren dat voor "types als wij een overzichtelijke LAT-relatie het hoogst haalbare is", ik wil graag uitzoeken waar het bij mezelf vandaan komt, op dat moment kan ik er pas iets van leren.

Zijn er bij jou aanknopingspunten Steef, waarom je denkt dat je dit soort mechanismes hebt? Of is het vooral een constatering en berusting daarin? En heb je geprobeerd daar iets aan te veranderen?

Overigens ga ik er niet vanuit dat de relatie met m'n ex weer hersteld wordt. Los van het feit dat dit voor haar een weloverwogen keuze is geweest (of: zo schat ik het in, want ons contact is minimaal), vrees ik dat je gelijk hebt wat betreft het terugclaimen van verloren terrein (mooi omschreven trouwens) op het moment dat ik me weer veilig genoeg zou wanen.

afbeelding van Steef71

een paar ideetjes.

De signalen die je uitzendt komen inderdaad niet overeen met je gevoel en dat leidt over en weer tot misverstanden. Ik ben bij mezelf nagegaan wat ik precies voel in zulke situaties; ik probeer dan als het ware als een tweede persoon naar mezelf kijken : wat is er nu feitelijk aan de hand, waar ben ik bang voor en hoe realistisch is die angst ? Controlezucht komt voor uit onzekerheid. Je moet nieuwe denkpatronen aankweken, dat kan alleen door de dingen (voorzichtig) anders aan te pakken. Te drastische veranderingen beklijven niet, ze voelen niet natuurlijk aan.
Een vriendin blijft niet tevreden met een vriend die alleen op gezette tijden beschikbaar is. Ik zal nooit superspontaan worden, maar dat hoeft ook niet. Sommige structuren zijn nuttig en andere belemmeren je. Leer het verschil. Ik denk wel dat het met kleine stapjes moet, zodat je langzaam kunt zien dat de wereld niet vergaat als je minder streng wordt voor jezelf en voor anderen. Het rare is dat ik aan de meeste onverwachte, spontane dingen goede herinneringen bewaar. Ik heb inmiddels wel wat zelfinzicht verworven en het gaat al wat beter.
Helaas was het voor mijn ex : "too little, too late". Ik heb zelf ook overwogen naar een psycholoog te gaan, maar jij bent daar kennelijk ook niet echt wijzer van geworden.
Ik heb er behoorlijk wat zelfanalyse opzitten en zal daardoor ook wat minder onbevangen zijn in zo'n spreekkamer. Ik hoorde laatst dat er ook een woord is voor mensen zoals wij: structopaat. Door het beeld wat ons wordt voorgehouden door films, tv en muziek lijkt het alsof je altijd bij elkaar moet willen zijn. Mijn ex deed vaak alsof ik de keus had om zo te zijn, maar dat voelde ik toch anders.
Rare (denk)patronen sluipen er ongemerkt in en openbaren zich pas in relatie tot andere mensen. Mogelijk vind je binnen je structuren ook nog wat ruimte voor het onverwachte. Klein beginnen.
Houd me op de hoogte.

afbeelding van Diego

Goed idee.

Dank je voor de feedback. Als ik met mijn verstand de structuren die me belemmeren overdenk, dan weet ik zelf ook wel dat er meestal helemaal niet zoveel aan de hand is en dat het niet eerlijk is tegenover de ander (die zich verkeerd of te heftig behandeld voelt), maar mijn gevoel zorgt er alleen maar voor dat ik me ongemakkelijk ga voelen en zo snel mogelijk weg wil uit de situatie. Ik ben wel begonnen om in dat soort situaties aan te geven dat ik er last van had en dan was de helft van het probleem voor mij meestal al opgelost. Maar goed, voor de ander kan het dan nog vervelend zijn; zo kon ik er bijvoorbeeld soms heel slecht tegen als m'n ex op m'n computer ging werken, ik werd heel onrustig van het gerammel op het toetsenbord. De onderliggende oorzaak daarvan is me (nog) niet bekend, maar op het moment dat ik aangaf er last van te hebben (en niet daarmee automatisch van haar te verlangen dat ze moest ophouden), had ik er al veel minder last van. Alleen voelde m'n ex zich dan weer ongemakkelijk. Tsja, zo blijf je rondjes draaien.

Om dit soort processen te veranderen of doorbreken, denk ik zelf dat het ook belangrijk is om te weten waar het nu precies vandaan komt, wat die reactie in werking zet. Op het moment dat het gebeurt bij jezelf blijven en niet meteen in paniek raken kan ook helpen, denk ik. En gewoon dóen, ik probeer zoveel mogelijk "ja" te zeggen op uitjes en afspraken met vrienden, te leven in het nu en vooral niet téveel na te denken (daar ben ik ook wel goed in, helpt vaak niet).

Je opmerking over de structopaat vind ik interessant, maar ik herken mezelf er maar ten dele in, al zal het zeker goed zijn om me bewust te zijn van de structuren die ik er bewust en onbewust op nahoud en te proberen die ook los te kunnen laten. Daar zal nog wel wat tijd in gaan zitten. Knipoog

Overigens is het niet zo dat ik níet wijzer ben geworden van het bezoek aan de psycholoog, ik ging er een aantal jaren geleden naartoe, omdat ik bij mijn vórige ex dus ook al tegen deze problemen aanliep. De betreffende psycholoog vond het belangrijk om te beginnen bij mijn familiebanden en -verhoudingen, omdat je als kind natuurlijk al veel gewoontes aanleert. Tijdens de laatste sessie kwam ik overigens tot het inzicht dat mijn toenmalige vriendin en ik gewoon niet goed genoeg bij elkaar pastten. Ik had zóveel last van allerlei schuldgevoelens naar haar toe, omdat ik haar blijkbaar niet kon geven wat ze wilde, dat ik aan mezelf voorbij was gegaan. Dat schuldgevoel werd overigens ook gevoed door m'n ouders en omgeving, omdat het een prachtmeid was en ik "toch nooit een betere kon krijgen dan zij". Misschien klinkt dat ook bekend. Ik denk dat het nooit kwaad kan om 'ns met een psycholoog te gaan praten, baat het niet, dan schaadt het niet. Ik ben zelf van plan om binnenkort bij het RIAGG langs te gaan, los van wat het oplevert geeft het me een goed gevoel om ermee bezig te zijn. En dat is voor nu genoeg.

En wat de situatie met m'n 'nieuwe' ex betreft, we hebben een vrij lang telefoongesprek gehad en alles nog eens besproken. Hierbij heeft zij openhartig verteld hoe zij alles ervaren heeft en ik begrijp dat ook, heb daar verder niets tegenin te brengen. Ze heeft tijd nodig om bepaalde dingen alleen te doen, maar tegelijkertijd meende ik ook enige twijfel te bespeuren. Natuurlijk heeft zij ook veel verdriet. Het gesprek was als vanouds, zodat ik toch weer sterk het gevoel kreeg waarom het op deze manier moest aflopen. Of waarom het überhaupt moest aflopen. Ik weet dat het weinig zin heeft om hoop te houden, ook al zit er misschien een kans in dat het weer goedkomt. Maar het besef dat de kans groot is toch weer terug te vallen in oude patronen, op het moment dat ik weer in veiliger vaarwater terecht zou zijn gekomen, heeft me wel het inzicht gegeven dat ik deze zaken pro-actief zal moeten aanpakken en alert moet blijven. Althans, als ik ooit een keer een relatie wil laten slagen.

Veel mensen zeggen trouwens tegen me dat ik misschien gewoon zo ben en dat ik dat moet accepteren. En dat er ook vrouwen zijn die daar wél fatsoenlijk mee kunnen omgaan. Maar als ik jouw verhaal zo lees, dan geloof ik daar niet zo in, geen enkele partner pikt het om alles te moeten doen volgens jouw patronen en wanneer jij er zin in hebt. Tenzij je iemand zonder eigen mening hebt misschien, maar dat is zéker niet wat ik zoek...en ik vermoed jij ook niet.

We zullen het gaan meemaken!

afbeelding van Steef71

.

.

afbeelding van Steef71

Net als jij ben ik ook best

Net als jij ben ik ook best een denker, ik heb de neiging om zaken kapot te analyseren (kan ook slecht kiezen). Contacten met anderen kosten me soms energie, er zijn dan redelijk wat prikkels te verwerken. Het gekke is dat mijn relaties "op afstand" vaak het fijnste aanvoelden (bijv. zij alleen op vakantie, ik in militaire dienst in Duitsland enz.).
Ik mis nu ook vooral het "idee van een vriendin", het gevoel dat je bij iemand hoort en dat er iemand naast je staat. En natuurlijk de duizend kleine dingen die in de loop van de tijd tussen twee mensen ontstaan. Belangrijk om niet te vergeten niet dat jijzelf ook veel positieve eigenschappen hebt. Ga uit van je eigen kracht, niemand is perfect. Hoe langer jij en je ex uit elkaar, hoe beter het is denk ik. Dan zou er namelijk eerder sprake zijn van een nieuwe relatie, in plaats van een voortzetting van de vorige. Ikzelf ben ergens opgelucht dat ik niet de enige ben met dit probleem. Sterkte en houd me op de hoogte !

afbeelding van Diego

Tsja...

...het is natuurlijk ook niet zo raar dat je relaties op afstand fijn aanvoelden, want - verwijzend naar wat je verderop schrijft - je weet dan in ieder geval dat je een vriendin hebt, iemand die achter je staat. En als je haar mist, dan verschuiven de minder leuke dingen aan de relatie al snel een beetje naar de achtergrond, omdat je het als het ware toch een beetje idealiseert. Net zoals ik dat nu ook doe, overigens.

Natuurlijk mis ik nu ook het idee van "een vriendin", of misschien beter gezegd "dé vriendin". Ik heb leuke vrienden en op zich ook genoeg afleiding, want eigenlijk is mijn combinatie van school en werk al teveel van het goede om er een gezond sociaal leven op na te houden. Maar los van dat alles is het besef dat je er weliswaar niet helemaal alleen voor staat, maar wel dat je je beste maatje moet missen toch wel erg vervelend.

Ik ben me er trouwens wel van bewust dat ik goed ben zoals ik ben, met hier en daar een ongepolijst randje, misschien. Knipoog

Wat naast dit alles trouwens wél vervelend is, is dat het luttele contact dat ik nu met mijn ex heb, er wel voor zorgt dat ik iedere keer weer van slag ben. Zo belt ze bijvoorbeeld op de verjaardag van mijn kleine neefjes op om ze te feliciteren. Ik weet dat ze het goed bedoelt, ze is een warme persoonlijkheid, maar bij mij slaat dat dan meteen in als een bom. Vooral als de andere aanwezigen je nog net niet met open mond zitten aan te staren. Maar goed, ook dat zal wel slijten. Alleen, op mijn vraag waarom ze dan maar niet direct kan zeggen dat het niet meer goedkomt, antwoordt ze iets in de trant van dat ze dit echt als 'een periode' ziet en dat ze misschien nog wel iemand anders tegenkomt waarmee het beter klikt. Dus echt uitsluitsel krijg ik ook niet. Maar ik zou me ook wel weer kunnen voorstellen dat ze me niet nog meer voor het hoofd wil stoten en het dan maar heel rustig aan doet allemaal, met dat soort uitspraken. Zo heeft ze wel mijn sleutels al teruggegeven, maar de hare hoefde ze nog niet terug.
Goed, het zou erg makkelijk te zijn om dit allemaal weer als 'hints' te gaan interpreteren, maar daar ben ik totaal niet mee geholpen, al blijft het heel moeilijk voor mij om het gewoon los te kunnen laten.

afbeelding van Steef71

Net als jij ben ik ook best

Net als jij ben ik ook best een denker, ik heb de neiging om zaken kapot te analyseren (kan ook slecht kiezen). Contacten met anderen kosten me soms energie, er zijn dan redelijk wat prikkels te verwerken. Het gekke is dat mijn relaties "op afstand" vaak het fijnste aanvoelden (bijv. zij alleen op vakantie, ik in militaire dienst in Duitsland enz.).
Ik mis nu ook vooral het "idee van een vriendin", het gevoel dat je bij iemand hoort en dat er iemand naast je staat. En natuurlijk de duizend kleine dingen die in de loop van de tijd tussen twee mensen ontstaan. Belangrijk om niet te vergeten niet dat jijzelf ook veel positieve eigenschappen hebt. Ga uit van je eigen kracht, niemand is perfect. Hoe langer jij en je ex uit elkaar, hoe beter het is denk ik. Dan zou er namelijk eerder sprake zijn van een nieuwe relatie, in plaats van een voortzetting van de vorige. Ikzelf ben ergens opgelucht dat ik niet de enige ben met dit probleem. Sterkte en houd me op de hoogte !

afbeelding van Steef71

Je staat niet alleen

Mijn probleem is precies hetzelfde.
Als iemand jouw "plannen" wil wijzigen, schiet je in een "nee-reflex". Zelfs bij op zich leuke plannen. Ook al ga je vervolgens alsnog overstag, er is toch weer een kleine strijd aan voorafgegaan. Je eerste reactie is er waarschijnlijk nooit een van enthousiasme en daar zal je vriendin ook van balen.
Dat je nu wat spontaner bent is logisch, je hebt nu feitelijk daarvoor ook meer ruimte, zij het onvrijwillig.
Je bent erg op je vrijheid gesteld en bakent je grenzen naar je vriendin duidelijk af. Het wrange gevolg is dat je uiteindelijk met meer vrijheid overblijft dan je lief is. Het heeft overigens helemaal niets te maken met een gebrek aan liefde voor je vriendin, dat zal best 200% zijn.
Maar liefde alleen is niet genoeg, het komt ook aan op de praktische invulling van een relatie. Met een romantisch weekendje, hoe leuk ook, zul je alleen wat extra tijd kopen. Uit ervaring weet ik dat de oude patronen vroeg of laat weer opspelen. Ikzelf ben 36 en heb hier al jaren last van. Ik vrees echt dat voor types zoals wij een overzichtelijke LAT-relatie het hoogst haalbare is.

afbeelding van Diego

(Geen onderwerp)

afbeelding van asar74

ldvd

ik weet precies hoe jij je voelt hoor....
tel er bij mij maar 10 jaar bij, ja ik was 12/5 jaar samenwonend en ze ging weg ,zomaar....
kijk er is natuurlijk van alles gebeurt , maar het werd bij ons zoals jij ook al zei , TE VANZELFSPREKEND...
ik was er kapot van en ik wist me geen raad, maar je gaat er gauw weer overheen, een goede tip PRATEN PRATEN PRATEN .....
ik denk dat het wel weer gaat met je.......

groet, asar